Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2009 13:41 - Пиърсинг - безумие?
Автор: kasandra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5012 Коментари: 0 Гласове:
0



От пъпа проблясват цветни камъчета, халки и топчета на щифт. Те красят и вежди, носове, уши, устни, езици, та дори и интимни места.  Но дали и къде да си сложиш пиърсинг - трябва много добре да обмислиш. Защото твърде често нахаканата модна украса се превръща в болезнено зло. Хигиената е върховна заповед. Обеците се поставят само от специалисти в лицензиран салон, иначе може да се стигне до тежки инфекции. Важно е няколко месеца след това да се полага внимателна грижа за мястото.
На носа
Това е класика в пиърсинга. Поставя се на ноздрите или на разделния хрущял.
На ушите
Със специялен пистолет се постаява стерилизиран щифт на желаното място.
На устните
Тук заздравяването е много сложно. Трябва да се спазва жестока хигиена. По-удобни са щифтовете, с халките е малко по-сложно.
На езика
Това е най-щурата идея в модата. При целувки трябва да се внимава: ако и ти, и той /тя/ сте с обеци щифтовете могат да се преплетат.
Внимание: Обеците пиърсинг трябва да са от метал без никакво съдържание на никел, по възможност от 18-каратово злато или от титан....

Съществуват толкова видове пиърсинг, колкото са

свободните места по вашето тяло. Най-популярен е "традиционния" пиърсинг на ушите. Не трябва да се забравя обаче, че при относителната безболезненост на тази манипулация, пробиването на ухото изисква голямо внимание.

Там се намират най-голямото количество биологически активни точки, всяка от които е свързана с определен орган. Поради това специалистите препоръчват преди процедурата да се направи диагностика и да се избере мястото с най-малък риск за здравето.

Пиърсингът на носа заема второ място по популярност. Най-разпространено е поставянето на обица. Пробиването на носа, освен че е много болезнено, води до някои усложнения при хрема.

Пиърсингът на езика е също доста болезнена процедура, защото се извършва без упойка. След нея трудно се говори, тъй като езикът се подува и е необходимо използването на антисептични средства. Друг един минус е, че се унищожават голямо количество вкусови рецептори!

Целта на пиърсинга на зърната е получаване на постоянно сексуално удоволствие. Тези, които са избрали тази процедура, твърдят, че "усещането е такова, все едно зърното на гърдата е директно свързано с центъра на наслада в мозъка".

Пиърсингът на пъпа е най-популярен при момичетата, които предпочитат да обличат къси блузки. Но именно този вид пиърсинг най-много заплашва с инфекциозни възпаления. Друг проблем при него е, че периодът на зарастване трае от три месеца до една година!

Брейн-пиърсингът е една от най-рискованите форми на тази мода. В черепа с бормашина се правят два миниатюрни отвора. През тях с изкривена игла се вкарва халка. Смисълът е в това, че халката оказва натиск на мозъчните тъкани и така подпомага отделянето в кръвта на химични съединения, така наречените "ендогенни наркотици", предизвикващи еуфория. Брейн-пиърсингът е доста рискована процедура, защото външното въздействие на мозъка може да доведе до непредсказуеми последици, дори до смърт.

И накрая: пиърсинг на интимните места. Казват , че е доста еротично и възбуждащо и е незаменимо усещане при любовните игри. Този вид пиърсинг е също най-разпространен сред жените. Що се отнася до мъжете, съветът на специалистите е, че преди да се решат на такава операция, мъжете по-добре да помислят, защото вместо да получат еротични удоволствия, могат да се окажат при хирург.


Единственото лошо е, че някои тийнейджъри го приемат като стъпка към по-хард бунтарство като това да пробваш дрога, да опиташ стил на живот, в който си наистина интересен, център на внимание си, но за съжаление закратко. Защото, ако пиърсингът е мода, естетика и дори традиция, съвременният синоним за хероина е най-често преждевременна смърт. Затова и много родители се ужасяват, когато видят любимите им деца с какъвто и да е безобиден пиърсинг, първата им мисъл е, че детето сигурно е тръгнало по пътя на дрогата. Пътят, от който няма връщане. 


Да разберем и вашето мнение ....??

Ами то и аз си имaм обичка на устната от около 3 месеца,родителите ми бяха против,но после свикнаха.Болезнено е .. но всеки си има свое мнение и сам решава дали да предприеме такава стъпка!! :)

image    image



Тагове:   Безумие,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasandra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 193775
Постинги: 103
Коментари: 181
Гласове: 1226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930